In de mediaDoe-het-zelf moeilijker dan gedacht: na elk verlengd weekend stijgt vraag naar professionele hulp

Ook na Hemelvaartsdag 36% extra klussen verwacht op klusjobs.be


Belgen worden met een baksteen in de maag geboren en daar zijn we best trots op. Maar... aan al die huizen en appartementen moet geklust worden. We doen dat graag tijdens weekends en nog meer tijdens lange weekends. Opmerkelijk is dat we na zo’n klusweekend blijkbaar vaak tot de conclusie komen dat we toch de hulp van een vakman nodig hebben. Op klusjobs.be, een site waar consumenten en vakmensen met elkaar in contact kunnen komen, wordt na elk verlengd weekend gemiddeld 36% extra klussen online geplaatst.

Op basis van het aantal klussen dat consumenten plaatsen op klusjobs.be, valt op dat na een verlengd weekend telkens veel extra opdrachten geplaatst worden. Na de vakantiedag van 1 mei 2012 werden er 36% meer opdrachten geplaatst. Na Hemelvaartsdag 2011 was er zelfs een stijging van 50% te merken. De categorieën waar de grootste groei opgetekend werd op 2 mei, zijn (in volgorde van belangrijkheid):

1. Tuin en terras
2. Loodgieter en sanitair
3. Klusjesman
4. Dakwerken
5. Schilderen

“We stellen vast dat na een lang weekend er gemiddeld 36% extra klusopdrachten op onze website geplaatst worden. Ook na Hemelvaartsdag verwachten we eenzelfde tendens,” zegt Rory Bertram, zaakvoerder van klusjobs.be. “In deze periode van het jaar gaat het vaak over klussen in de tuin, daar hebben we momenteel zo’n 1400 aanvragen voor lopen.”

Opportuniteit voor vakmensen
Vakmensen kunnen profiteren van deze groei in het aanbod aan klussen. Zij kunnen zich op de website aanmelden om volgens zelfgekozen parameters het nieuwe aanbod op te volgen. Vervolgens kunnen ze dan beslissen om op opdrachten op hun maat te gaan reageren.Over Klusjobs.be
KlusJobs.be is een online matchingservice waar vraag en aanbod van klusopdrachten en vakmannen online samenkomen. Klusjobs.be biedt consumenten de mogelijkheid om een klusopdracht te plaatsen en om vervolgens vakmensen en offertes te kunnen vergelijken. Het gebruik van klusjobs.be is gratis voor consumenten; vakmensen profiteren van het steeds groeiende aanbod klussen waar ze zelf op kunnen reageren.

Klusjobs.be werd eind 2009 gelanceerd op de Belgische markt. Half mei 2012 staan er zo'n 9.000 opdrachten online, zijn er 2.000 vakmannen actief op de site en 200 vakmannen die op dit moment bieden."


Perscontact
OCTANE PR: Pieter De Wit – 03-410 18 58 – 0485-98 45 01– pieter.dewit@octanepr.com